Коли Україна перейде у контрнаступ - військовий експерт

Наступальні дії розпочнуться після того, як будуть повністю укомплектовані повноцінні підрозділи

Переломний момент, коли українські військові підуть у контрнаступ, відбудеться однозначно влітку. Про це під час цілодобового телемарафону повідомив військовий експерт Сергій Кузан.

Так, за словами Кузана, все зараз залежить від того, якими темпами надходитиме західне озброєння. На сьогодні мало того озброєння, що є в Україні, щоб настав переломний момент.

Експерт також зазначив, що якщо всі домовленості з партнерами будуть стримані, протягом літа відбудеться серйозний перелом на фронті.

"Коли у нас будуть укомплектовані повноцінні підрозділи, тоді можна буде говорити про наступальні дії. Поки що нам вдається тільки посилювати вже наявні ресурси. Це допомагає нам виграти час, а час грає на нашу користь", - сказав експерт.

Також Кузан зазначив, що західна зброя, яку вже встигли доставити в Україну, успішно використовується на полі бою. Українські військові в найкоротший термін освоюють нове озброєння.

"Західні партнери, які постачали нам озброєння, здивовані рівнем майстерності наших артилеристів. Тому що з такою швидкістю, з якою вони освоюють західне озброєння, а я нагадаю, що артилерійське озброєння – це складна математика, це унікальний досвід, коли в бойових умовах проводиться та екстрений курс навчання та одразу застосування. Тобто українці справді показує високий клас", — додав Кузан.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Генштабі ЗСУ прокоментували ситуацію станом на 15 травня. За інформацією джерела, супротивник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Також портал "Коментарі" писав про те, що Україна перемогла на пісенному конкурсі "Євробачення-2022". Український гурт Kalush Orcestra з відомою піснею "Стефанія" за результатами голосування зайняв перше місце, обігнавши Великобританію та Іспанію.