"Надо немного подождать": ВСУ освобождают Лиман в Донецкой области

В окрестностях города Лиман, что на севере Донецкой области, идут бои. ВСУ продвигаются, однако об освобождении города пока говорит рано

На околицях міста Лиман, що на півночі Донецької області, точаться бої. ЗСУ просуваються, однак про звільнення міста поки говорит зарано. Про це заявив міський голова Олександр Журавльов у коментарі “Суспільному”, передають “Коментарі”.

“Російські військові ще упираються. Прапора поки нашого немає. Треба трохи почекати”, - заявив Журавльов.

Зауважимо, що Лиман був окупований російськими військами наприкінці травня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів засідання у Ставці головнокомандувача. Головними темами для обговорення були забезпечення безпеки у звільнених населених пунктах та підсумки “Рамштайну” - 5. ї

Тим часом, за даними американського Інституту дослідження війни (ISW) українська армія відвоювала майже 2500 квадратних кілометрів на Харківщині під час контрнаступу і близька до того, щоб створити “котел” навколо Ізюму.

В Міноборони рф масований відступ своїх військ пояснили “згортанням та перекиданням ізюмсько-балаклійського угруповання військ на територію "ДНР"”.

Зауважимо, що військові операції ЗСУ з деокупації української території відбуваються в режимі інформаційної тиші. Про деякі успіхи армії наразі відомо тільки з неофіційних джерел, зокрема про просування на Луганщині. Втім, про звільнення міста Балаклея в МО України повідомили офіційно.

Цікаво, що чимало лідерів громадської думки не вірили у можливий успіх наших військ на Харківщині. Так, бізнесмен та політик Геннадій Корбан закликав готуватися до окупації росіянами всієї Харківської області та радив відступити з Донбасу за “лінію Маннергейма”. В інтерв’ю дл ВВС він переконував, що контрнаступ ЗСУ нереальний.

А за свої поразки на полі бою рашисти, на жаль, мстяться мирному населенню. Так, ввечері суботи був обстріляний Холодногірський район Харкова. Є жертви.