Яка ситуація на кордоні України з Білоруссю в межах Житомирщини: голова ОВА повідомив подробиці

На кордоні України з Білоруссю в межах Житомирщини поки все спокійно

Станом на ранок 24 березня на кордоні України та Білорусі в межах Житомирщини поки спокійно. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко під час щоденного брифінгу.

За словами Бунечка, уночі російські окупанти знову обстріляли північні території області.

"Постраждалих серед військових та цивільних немає. Росія і далі веде з нами війну. Але ми переможемо. Зараз продовжуємо укріплювати територію області", – заявив Бунечко.

Раніше, 23 березня, секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Ради прокоментував ситуацію з можливим наступом білоруських військ на Україну.

"Для нас це виклик, ми до цього готові. Та частина військ, яка на сьогодні знаходиться на кордоні з Білоруссю, нам би вкрай була б необхідна в іншому місті, але з урахуванням того, що відбувається в Білорусі, — Путін примушує Лукашенка розпочати проти нас військову операцію, — але в нього поки це не видається", - зазначив Олексій Данілов.

Як повідомляли раніше "Коментарі", представник РФ в ООН визнав готовність Путіна натиснути на ядерну кнопку. Російські дипломати вже навіть не намагаються використати дипломатичну мову, щоб приховати можливість використання Москвою ядерної зброї. Дипломати країни-агресора відкрито припускають можливість використання ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали, що Данілов заявив, що ЗСУ готові до атаки військових Білорусі та попередив тих про поліетиленові пакети. Росія намагається будь-яким способом залучити збройні сили Білорусі до участі у війні проти України.