В Україну прибули потужні HIMARS з США, - Генштаб

В Україну доставили першу партію HIMARS для ЗСУ

Міністр оборони України розповів про доставлену потужну важку зброю від Сполучених штатів для Збройних сил України. Йдеться про ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності, змонтовані на колісному шасі. Про це повідомляють в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

"РСЗВ HIMARS прибули в Україну. Дякую моєму американському колезі та другу, міністру оборони Ллойду Дж. Остіну III за ці потужні інструменти! Літо буде спекотним для російських окупантів. І останнім - для деяких з них", - заявив Олексій Резніков.

Експерт розповідав, чому такі РСЗВ необхідні для успішних атак тилових частин ворога на фронті й для зриву логістичних шляхів російських військових. Адже ці РСЗВ дають дальність пуску снарядів до 50-60 кілометрів, що значно вигідніше для ураження цілей противника в тилу, ніж М777, яка має дальність 40 км.

Між собою HIMARS М270 та М142 відрізняються конструкцією та кількістю пускових установок. М142 має заряд на 6 реактивних боєприпасів, одну пускову установку та колісне шасі. М270 — на 12 боєприпасів з двома пусковими установками на гусеничному шасі.

Раніше ми писали, що військові з України в червні навчалися керуванню сучасними РСЗВ HIMARS й їх стажування вже завершилося. Тому відбулися поставки зброї, а як нею керувати вже знають наші військовослужбовці.

Крім того, до України вже прибули німецькі артилерійські системи Panzerhaubitze2000 та повернулися підготовлені українські екіпажі. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. На фронті вже стріляють M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar.