Українські військові розповіли про ситуацію на півдні країни

Активних наступальних дій з метою просування ворога на захід не було

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію на півдні України станом на ранок 5 травня. Про це повідомляється на офіційній сторінці ОК "Південь" у соціальній мережі Facebook.

Так, за даними наших військових, на Миколаївському та Херсонському напрямку противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування зайнятих позицій.

"Активних наступальних дій з метою просування ворога на захід не було, але протягом ночі завдано ракетного удару по Кропивницькому, а Миколаїв вкотре накрило "Смерчем" опівночі", - ОК "Південь".

Наголошується, що постраждалих після ракетних ударів немає.

Водночас, наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати ударів по позиціях супротивника.

" Попередньо втрати противника складають 14 рашистів. Також знищено 2 системи залпового вогню "Град", самохідна гаубиця "Мста-С" та інша автомобільна техніка окупантів", - Оперативне командування "Південь".

На кордоні з Придністров'ям ситуація стабільна та контрольована.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що на українські АЗС додатково спрямують понад 100 тисяч тонн бензину та дизпалива. У Мінекономіки вважають, що цей захід допоможе знизити дефіцит палива в Україні.

Читайте також про те, що затримання Шарія: що це означає - як події можуть розвиватися далі. Експерти розповіли, наскільки може затягнутися екстрадиція та чи зможе українська правова система "повернути" Шарія на Батьківщину.

Сайт "Коментарі" писав про те, що ЗСУ пішли у контрнаступ за двома напрямками, – Залужний. Найзапекліші бої в цей час на Луганському напрямку - у районі Попасної, Кремінної та Торського.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що Данилов все-таки має рацію : коли закінчиться війна в Україні - що може вплинути на ситуацію. Експерти зазначають, що українцям потрібно набратися терпіння, адже про кінець війни поки що говорити не доводиться.