Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання гаубиць Zuzana 2: скільки одиниць передадуть

Гаубиця може вражати цілі на відстані до 40 кілометрів

Україна підписала зі Словаччиною контракт на постачання восьми гаубиць Zuzana 2. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Радий підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України підписано – вісім одиниць буде доставлено до України. Дякуємо міністру оборони України Олексію Резнікову за його особисту участь, а також Konstructa Defence та колегам із Міністерства оборони Словаччини", - написав Ярослав Надь.

Для довідки: Zuzana 2 є самохідною артилерійською установкою, що має калібр 155 міліметрів. Гаубиця може вражати цілі на відстані до 40 кілометрів, а її скорострільність досягає п'яти пострілів за хвилину.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Україні створять меморіальний цвинтар для військових: скільки планують витратити гроші. Національний військовий меморіальний цвинтар буде створено на Київщині. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що в Росії тепер хочуть " глибшої демілітаризації" України – назвали причину. У Росії заявили, що Україна вимагає "набагато більшої демілітаризації" через зброю зі США. Читайте про це у нашій статті.

Сайт "Коментарі" поінформував про те, що Україна різко зближується з Польщею: що означає цей союз – які вигоди несе. Між країнами стираються історичні розбіжності, щодня Україна та Польща посилюють співпрацю практично у всіх сферах.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що БПЛА, міномети та танки : захисники Запорізького краю продовжують знищувати живу силу та техніку супротивника. Ворожі війська продовжують зосереджувати свої основні сили у районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області.