У Запорізькій області бійці ЗСУ знищили російський літак та ще один пошкодили

У Запоріжжя евакуювали ще 241 дитину

Військовослужбовці сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції. Про це повідомив представник Сил оборони Запорізького краю полковник Руслан Ткачук.

Протягом попередньої доби (31 травня) нашим воїнам вдалося знищити:

• шість осіб особового складу противника (ще дев'ять отримали поранення);

• один літак Су-25 (ще один отримав пошкодження);

• одну станцію радіоелектронної боротьби;

• 5 одиниць автомобільної техніки.

"У Запоріжжі прибув евакуаційних автобус із міста Оріхів. Люди виїжджали буквально у перервах між обстрілами рашистів. Учора проводилася евакуація населення до міста Запоріжжя. Загалом прибуло 1119 осіб із них 241 дитина", - розповів Ткачук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що Байден назвав головну помилку Путіна, пояснивши, що чекає на його армію в Україні. Вашингтон продовжуватиме постачати Україні сучасне озброєння.

Читайте також про те, що Зеленський назвав кількість бійців , які щодня гинуть на фронті за Україну. Щодня на фронті гинуть 60-100 українських військових, а ще 500 – зазнають поранень.

Сайт "Коментарі" інформував про те, що ЗСУ наступають у Херсонській області : в ISW пояснили, чому Росії доводиться відступати. Концентрація Москви на захопленні Донбасу створює вразливі місця для Росії у важливій Херсонській області, де йде контрнаступ українських сил.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що літо почнеться дощами : прогноз погоди в Україні на 1 червня. Українцям розповіли, якою буде погода у країні в перший день літа та в які регіони прийдуть опади.