Російська армія має пряму вказівку розстрілювати цивільних українців

Такий же наказ на розстріл даний щодо російських військових

Російські військові отримали наказ розстрілювати мирне українське населення. Така ж вказівка щодо розстрілу дана стосовно російських військових, які відмовилися вбивати жінок і дітей. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відео СБУ, де російський окупант розповідає, як його підстрелили свої ж.

Як повідомляє полонений окупант, ще в перший день війни його колоні надійшов наказ оточити Харків, а всіх цивільних, що намагатимуться виїхати, розстріляти. Однак коли прибули українські військові і розпочався бій, росіяни спробували допомогти пораненій жінці.

Інші військові не оцінили цей крок і відкрили вогонь по своїм. Російські військові вбили жінку та офіцера, і ще одному солдату поранили ноги. Полонений окупант розповідає, що зилишився живим лише тому, що його врятувала дочка вбитої українки.

"Тепер він – важливий свідок звірств загарбників, які документуються слідчими СБУ і будуть передані в суд!", - повідомляють українські військові.

Як повідомляли раніше "Коментарі", декілька держав проти того, щоб надати цього тижня Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС. Держави прагнуть, щоб Єврокомісія спочатку надала оцінку готовності України до процесу набуття членства в ЄС, перш ніж буде ухвалено рішення. Як повідомив один із дипломатів, ці країни бажають зосередитися насамперед на наданні підтримки Україні та зупиненні війни, а не на запуску процесу, який може тривати десятиліття.

Також "Коментарі" писали, що ООН оновила статистику жертв війни в Україні: організація повідомила, скільки було вбито цивільних.