Росія нарощує темпи наступу в Україні: Міноборони повідомило подробиці

Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив

Російські окупанти нарощують темпи проведення наступу на Україну. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу в Києві.

"Противник проводить наступальну операцію у східній операційній зоні. Основною його метою залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією Автономної республіки Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив", - заявив речник Міноборони.

Як повідомив Мотузяник, найбільша активність ворога на Слобожанському й Донецькому напрямках.

"Окупант готує додаткові підрозділи для участі у бойових діях. Не припиняються ракетні і авіаційні удари по військовим і цивільним об'єктам на всій території України", - зазначив речник Міноборони.

Мотузяник повідомив, що оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил збройних сил Росії здійснила 138 літако-вильотів, із яких принаймні 38 були спрямовані на знищення об'єктів у Харківській і Донецькій областях.

Як повідомляли раніше "Коментарі", окупанти продовжують знищувати Маріуполь: "Азовсталь" витримує близько 35 авіаударів за добу. Російські окупанти продовжують наносити авіаудари по "Азовсталі". Саме там, в підземних бункерах рятується близько 2 тисяч мирних жителів та інших.

Також "Коментарі" писали, що Путін знову знайшов виправдання війни в Україні. Президент РФ також нагадав, що цілі "спецоперації" в Україні потрібно виконати.