Росія може влаштувати провокації на Великдень: СБУ повідомила подробиці

Правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними на Великдень

Правоохоронні органи звернулися до вірян із закликом зберігати особливу пильність на Великдень, оскільки ворог може влаштувати провокації. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву опублікувала Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період", - йдеться в повідмленні СБУ.

Також СБУ зазначає, що російська пропаганда вже поширила одну із заяв щодо можливих насильницьких дій стосовно віруючих саме в час великодніх свят. Тобто російські ЗМІ вже готують основу для можливих подальших провокацій від армії рф. І заздалегідь перекладають відповідальність за провокації на представників "націоналістичних об'єднань".

"Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів", - пише СБУ.

СБУ закликає вірян уникати масових скупчень у церквах, а головам церков - мінімізувати кількість присутніх на богослужіннях.

Як повідомляли раніше "Коментарі": Росія офіційно визнала, що хоче контролювати і схід, і південь України: у ОП відреагували. Плани російської армії у "другій фазі спецоперації" щодо встановлення повного контролю над сходом та півднем України прокоментував глава Офісу президента України Андрій Єрмак.