Резніков розповів, чи є ознаки того, що Росія готується до наступу

Станом на даний момент не спостерігається жодних явищ або дій військового характеру, які б помітно відрізнялися від того, що відбувалося навесні минулого року перед Великоднем

Поблизу українського кордону Росія зосередила близько 112 тисяч військових, а разом із морським та авіаційним компонентом – майже 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж у грудні. Якщо судити з тих маневрів, які відпрацьовують російські війська, то немає підстав казати, що вони готуються до атаки та нападу. Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, виступаючи у Верховній Раді під час урядової години.

Міністр порівняв дії російської армії із тими маневрами, які вона здійснювала навесні минулого року перед Великоднем. Резніков наголосив, що єдине, що насторожує, це обстановка на українсько-білоруському кордоні, де також спостерігається концентрація військ, чого навесні минулого року не було.

Олексій Резніков звернув увагу на те, що цього разу Росія почала використовувати на всю міць інформаційні війська у гібридній війні проти України. Результат інформаційних провокацій безпосередньо відображається на макроекономічній ситуації.

За словами глави Міноборони, різними є цифри розвідки. За одними даними відстань російських військ від українського кордону не перевищує 200 км, а за іншими даними – до 400 км. Резніков звертає увагу, що Москва стягнула до українського кордону на 300 танків більше, ніж навесні 2021 року, але це не лякає українських військових, адже проти танків країни-агресора українці мають таку оборонну зброю, як "Стугна", Корсар, Джавелін, NLAW . Міністр додав, що цієї зброї в України значно більше, ніж російських танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Джо Байден провів екстрену розмову з Володимиром Зеленським. Київ та Вашингтон сухо повідомили про підсумки вироків. Експерти спробували розібратися, що залишилося за повідомленнями у офіційних релізах.