Перша військова допомога від Молдови: що держава запропонувала Україні

Молдова запропонувала допомогти саперами

Молдова висунула пропозицію щодо відправлення до України саперів, щоб розмінувати звільнені населені пункти. Таку заяву зробила президент Молдови Мая Санду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на JurnalTV.

"Ми намагаємось допомогти Україні та надати їй транспортні артерії. Запропонували допомогти саперами, надати гуманітарну допомогу. Це те, що ми можемо", - повідомила президент Молдови.

Також Мая Санду зазначила, що банківська система Молдови доєдналася до пакету економічних санкцій проти росії, які запровадили країни-члени ЄС.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у британській розвідці розповіли, скільки ще у РФ кораблів, здатних завдавати ударів по Україні. Чорноморський флот РФ дійсно зазнав втрат, після потоплення крейсера "Москва" та втрати десантного корабля "Саратов", проте він зберігає здатність завдавати ударів по українським і прибережним цілям. У Великій Британії зазначають, що Кремль сконцентрував у Чорноморській оперативній зоні до 20 кораблів, а також підводні човни.

Також "Коментарі" писали, що генерал СБУ розповів про зустріч Зеленського, після якої відбудеться перелом у війні. Оперативне постачання сучасного озброєння, яке мають передові армії країн НАТО, може стати переломним моментом у війні Росії проти України.

Також "Коментарі" писали, що у Херсоні прогриміли вибухи – у місті перестало працювати російське ТБ. Пізно ввечері у тимчасово окупованому Херсоні було чутно вибухи, що призвели до того, що спалахнула пожежа. При цьому самі городяни зазначають, що була серія вибухів, які було важко підрахувати.