Офіс президента презентував план посилення санкцій проти рф: що він передбачає

У документі міститяться рекомендації для світової спільноти щодо подальших санкцій

Офіс президента опублікував план дій стосовно посилення санкційних заходів проти росії. План був розроблений українськими та міжнародними експертами. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву опублікувала прес-служба Офісу президента.

Повідомляється, що головою експерної групи став Андрій Єрмак і директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI) Майкл Макфол.

Документ містить рекомендації для світу щодо наступних кроків щодо посилення санкцій, які треба впровадити проти рф, щоб змусити росію зупинити війну проти України.

У плані зазначено 10 основних напрямів санкційної політики. До списку входять:

визнання Росії та Білорусі державами — спонсорами тероризму, а збройні сили РФ — терористичною організацією;

повна заборона на експорт російських енергоносіїв;

розширення санкцій проти фінансового сектору Росії та Білорусі;

посилення транспортних і страхових санкцій;

розширення і посилення торгових ембарго і персональних санкцій.

Автори документу підкреслюють важливість створення вторинних обмежень проти росії і синхронізації спільних зусиль у санкційній політиці.

"Цей документ стане основою для подальшої роботи нашого уряду щодо посилення санкційного тиску на Росію. Ми пропонуватимемо нашим партнерам цей список за основу для координації запровадження санкцій", - заявив голова Офісу президента.

Як повідомляли раніше "Коментарі", нардепам рекомендують ухвалити в цілому закон про заборону проросійських партій. Комітет з питань правової політики направив рекомендації народним обранцям ухвалити в цілому закон про заборону політичних партій.