Коли Путін отримає покарання за воєнні злочини: в ОП надали пояснення

Арестович повідомив, чому Путін має бути покараний

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович впевнений, що президента Росії Путіна спіткає покарання, зокрема, за воєнні злочини проти України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Арестович зробив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

"Безумовно, потрібен окремий суд спеціальний по злочинах в Україні, як колись – по колишній Югославії. А там уже дійде до видачі Путіна. Тому що за простою логікою, за простими логічними фактами, військові не змогли це скоїти (воєнні злочини – ред.) без команди з Москви вищої", - заявив Арестович.

Арестович пояснив, що за ті воєнні злочини, скоєні в Україні, можливі тільки якщо військові втрачають командування або якщо їм надійшов такий наказ від центральної влади в Москві.

"Чому? Тому що такі злочини можливі лише у двох випадках. Перший – це коли збройні сили втратили управління і командири просто не керують підрозділами. Але всі ті, хто був у Бучі – це елітні підрозділи – дуже вправно і вдало відійшли, за всіма правилами військової науки. Значить, управління було збережено. А якщо управління не було збережено, ці злочини заохочувались командуванням. А ми ж знаємо, що таке централізована російська машина. Що командувач угруповання, генерал-лейтенант якийсь не міг віддати такий наказ, якби не було команди від Москви. Тобто на свій страх і ризик він би не зробив цього", - пояснив радник голови ОП.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Білому домі назвали мету Путіна після виведення військ із північної частини України.