"Херсон — все ще Україна": мер розповів про ситуацію в оточеному місті

Армія РФ поставила блокпости на в'їздах у Херсон, але місто не здали

На в'їзді до Херсона російська армія встановила блокпости, однак місто не здають окупантам. Таку заяву зробив мер Херсона Ігор Колихаєв на своїй сторінці у Facebook. Про це повідомляє Українська правда.

"Перший день весни. Херсон, як і раніше, Україна, і це – перша добра новина цього ранку. З ночі мало що змінилося: місто не обстрілювали – і це друге гарне повідомлення", - повідомив Колихаєв.

Мер Херсона повідомляє, що наразі працює у своєму кабінеті й координує роботу міських служб, щоб люди мали можливість прокинутися вранці у спокійному місті.

"Ми не спимо багато днів поспіль, ми всі втомилися, як і ви. Але це не нагода робити необдумані вчинки", - зазначив Колихаєв.

Мер Херсона наголосив, що якби він здав місто, "як пишуть деякі розумники", то це було б відчутно ще в перший день. Також Колихаєв попросив не ображати його такими фантазіями, адже сьогодні він несе відповідальність за життєдіяльність міста, забезпечує захист усіма можливостями.

Колихаєв звернувся до жителів міста з проханням зберігати розсудливість та спокій і не виходити на вулицю під час комендантської години. Мер Херсона також висловив прохання не вступати ні з ким в агресивні переговори й не провокувати супротивників на конфлікти.

"Найбільша цінність, яка є у цьому місті – це ваші життя. Це не бійка, це війна. А війну виграють розумними діями та холоднокровністю. Херсон встоїть! Але дайте йому шанс це зробити", - заявив Колихаєв.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у ЄС підтвердили, що заявку від України на членство надано.