Гуманітарний коридор з "Азовсталі" зірвано: подробиці

Російські військові зривають евакуацію людей із "Азовсталі"

Гуманітарний коридор із "Азовсталі" для евакуації цивільних зірвано. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила віцепрем’єр України Ірина Верещук.

За словами Верещук росіяни вкотре зривають евакуацію мирного населення із "Азовсталі".

"Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, і не є гуманітарним коридором", - повідомляє Верещук.

Верещук заявила, що звернулися до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша й попросили його виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору із заводу в Маріуполі. Також, за словами Верещук, у колоні мають бути представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками", - йдеться в повідомленні Верещук.

Як повідомляли раніше "Коментарі", окупанти завдали ракетних ударів в чотирьох областях: що відомо. За добу окупанти знову випустили ракети по українських містах — заводах, залізниці та іншій інфраструктурі.

Також "Коментарі" писали, що у Bellingcat назвали ключову мету Путіна в Україні до 9 травня. У разі невдачі агресор може вдатися до терористичних заходів, прогнозує експерт. Керівник проекту розслідувань зазначив, що військово-політичному керівництву РФ все складніше і складніше приховати паніку. Є невизначене бажання продати росіянам бодай якусь "перемогу" до 9 травня. За словами журналіста-розслідувача, щодня без перемог викликає у росіян дедалі більше запитань.