Головнокомандувач ЗСУ повідомив стратегічне завдання української армії

Залужний повідомив, що до захисту столиці масово долучаються самі містяни

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив, що стратегічне завдання української армії - це оборона Києва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Фейсбук-сторінку Міністерства оборони України.

"Оборона Києва - наше стратегічне завдання. Основне навантаження несуть підрозділи Сухопутних військ Збройних Сил України. Разом з ними захищають столицю підрозділи Сил територіальної оборони, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій ЗС України та інших військових формувань держави", - повідомив Головнокомандувач Збройних сил України.

Також Валерій Залужний додав, що до захисту українскьої столиці масово долучаються й самі містяни.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Ірина Верещук розповіла про поточну ситуацію в Маріуполі та кількість евакуйованих. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про те, яка ситуація в Маріуполі, де застрягли іноземці.

Також "Коментарі" писали, що 9 з 10 українців можуть зіткнутися з бідністю та надзвичайною економічною вразливістю, якщо війна затягнеться протягом наступного року, знищивши економічні досягнення за два десятиліття, повідомляє Програма розвитку ООН (ПРООН). ПРООН співпрацює з київським урядом, щоб уникнути найгіршого сценарію краху економіки.

Читайте на порталі "Коментарі": на Сумщині під час евакуації людей окупанти зупинили колону, виставивши людям свої вимоги. У Сумській області протягом усього дня 15 березня діяв "зелений коридор", яким евакуювалися мирні жителі. Одну з колон, що вирушала з Тростянця, контрольованого ворожими силами, зупинили окупанти.