Формування бойових порядків: чому характер пересування російської техніки біля кордонів України різко змінився

Також повідомляють, що біля українських кордонів перебувають військові, які знаходяться в тяжких умовах

Різка зміна характеру пересування російської техніки біля українських кордонів різко змінилася, що може свідчити про формування бойових порядків. Про це повідомляє 21 лютого Conflict Intelligence Team.

В опублікованому повідомленні зазначено, що раніше військова техніка Росії пересувалася лише на танкових транспортерах і злізничних платформах. Зараз же вся техніка майже завжди пересувається самостійно. Танки здебільшого пересуваються разом з вогнеметними системами. Це може свідчити про формування бойових порядків батальйонно-тактичних груп, тому що вся ця техніка належить до різного роду військ.

"Ми вважаємо, що перекидання сил з інших регіонів завершилася і імовірно відбувається вихід на початкові позиції для можливого наступу", — сказано в повідомленні.

Група також повідомляє, що біля українських кордонів перебувають військові, які знаходяться в тяжких умовах. Вони змушені жити в переповнених приміщеннях і не отримують харчування по декілька днів.

"Довго тримати війська в таких умовах неможливо, тому у найближчі дні можна або очікувати наступу, або часткового відведення військ принаймні в ті великі табори, де ми їх спостерігали до цього (на момент написання цього поста жодного відведення ми не спостерігаємо)", — зазначено в повідомленні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Білорусь назвала умову виведення російських військ із країни. Росія розмістила у Білорусі те, що НАТО називало своєю найбільшою збройною загрозою після закінчення Холодної війни, для спільних навчань, які розпочалися 10 лютого. Навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.