Чи зможуть окупанти захопити Донецьку та Луганську області: в ОП озвучили прогнози

Арестович дав прогноз, чи зможуть окупанти вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович дав прогноз стосовно реалістичності намірів вищого керівництва Росії захопити Донецьку та Луганську області. На думку Арестовича, сил у РФ для цього бракує в принципі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Арестовича в ефірі 24 каналу.

Як повідомив Арестович, на сході України наразі "зав'язується основна драма другої половини цієї війни".

"Мова йде про спроби росіян забезпечити оперативне оточення наших військ між Ізюмом і Мар'їнкою, взяти їх в полон і "добити" Маріуполь", - зазначив радник голови Офісу президента.

Арестович впевнений, що, зазнавши програшу на Київському на Одеському напрямках, зараз Росія дуже боїться, щоб українські підрозділи з цих територій командування армії не перекинуло для посилення сил на сході України.

"Вони (окупанти - ред.) виходять з Київщини, вони ніколи не візьмуть Одесу і вони розуміють, що ми можемо взяти вільні підрозділи, які охороняли Київщину і Одещину – і перекинути їх на схід. Щоб цього не було, вони вигадують новітні способи залишити наші війська на місці . Зокрема, загрозу з Придністров'я", - висловився Арестович щодо нібито підготовки нападу на Україну з боку невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки".

"Війська ПМР", на думку Арестовича, не становлять для української армії взагалі жодної загрози - через малочисельність і низьку боєздатність.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Сумщину зайшла велика кількість військ РФ – у них спеціальне завдання. Противники дуже бояться місцевих жителів та українських військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з'являються біля їхньої техніки, зазначив голова Сумської ОВУ.