ЗМІ повідомляють про відправлення медичних підрозділів РФ на кордон України: що це може означати

WSJ зазначає, що відправка медичних підрозділів виводить РФ на рівень готовності

Видання Wall Street Journal повідомляє, що Росія надіслала медичні підрозділи до кордону України. Передає УНІАН.

Росія, ймовірно, провела останні приготування до вторгнення в Україну, відправивши до її кордонів медичні підрозділи, повідомляє WSJ, посилаючись на представників західних оборонних відомств.

Як зазначили журналісти видання, це виводить на рівень готовності, якого вона не досягала в минулому.

У WSJ також наголошують, що хоча ці кроки ще не означають, що напад неминучий, вони посилили суперечки серед західних союзників щодо намірів президента Росії Володимира Путіна щодо України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що США скликають Радбез ООН щодо Росії. Вашингтон хоче обговорити загрозливу поведінку Росії. У США вважають, що це питання має вирішальне значення для міжнародного світу. Як ситуація може розвиватися далі і що скаже Китай. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи здатна Рада безпеки ООН прийняти рішення, яке сприяє деескалації.

Сайт "Коментарі" писав, що експерти розповіли, які основні цілі переслідує Вашингтон у розмові з Зеленським. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі. Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков нагадує, що США не беруть участь у Нормандському форматі мирного врегулювання на Донбасі. Але вони ведуть свої переговори з РФ з питань безпеки, зокрема й безпеки України.

Читайте також про те, що посол США у Москві прокоментував ситуацію на кордоні з Україною. За його словами, Росія каже, що хоче миру, але тримає пістолет на столі. Салліван заявив, що таке нарощування військ не можна пояснити звичайними вченнями. Докладно про це читайте у нашій статті.