Україна все-таки готується: Резніков запросив у США зразки афганського озброєння для ЗСУ

Вашингтон поки що обмірковує запит України

Влада в Україні не показує вигляду, що загроза, що нависла на російсько-українському кордоні більш, ніж серйозна, але докладає всіх зусиль для того, щоб використати кожну хвилину для підготовки. Так міністр оборони України Олексій Резніков запросив у Пентагону постачання додаткового озброєння, у тому числі того, яке раніше мало бути відправлено до Афганістану, до того, як влада опинилася в руках талібів. Як передає портал "Коментарі", про це пише журнал Foreign Policy з посиланням на українського військового чиновника.

Зокрема, Україна хотіла б отримати від США кошти для повітряної, морської оборони та радіоелектронної боротьби, які мають стати щитом під час бомбардування та електромагнітних атак.

Крім цього, Київ хотів би отримати гелікоптери Мі-17, які є в армії США.

У США поки що не дали відповіді українській стороні, оцінюючи всі ризики від такого кроку. При цьому Пентагон складає план, як реагувати на випадок. Якщо Росія таки піде в атаку на Україну.

Водночас військові інструктори США вже прибули до України, щоб зрозуміти, чого не вистачає військово-повітряним силам ЗСУ для виконання своїх функцій у разі атаки з боку Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – влада Канади відповіла відмовою на пропозицію міністра оборони України Олексія Резнікова щодо розширення військової місії в Україні. У Канаді вважають, що такий крок може спровокувати на Кремль новий виток агресії. Раніше Резніков запропонував, щоб додаткові військові інструктори Великобританії, США та Канади прибули до східних та південних регіонів України.