Терористи з ЛДНР облаштували схрони з вибухівкою поблизу Запорізького аеропорту та в центрі Мелітополя

СБУ виявила чотири схрони проросійських терористів в Запорізькій і Одеській областях

Служба безпеки України виявила та знешкодила чотири ворожих схрони зі зброєю у Запорізькій та Одеській областях. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Як стало відомо українським силовикам, одну зі схованок на території Бердянського району бойовики з т.зв. ЛНР І ДНР зробили іще у 2014 році з метою влаштування диверсій. Сховок розташовувався в лісосмузі в одному із селищ району. Загалом "виловом" правоохоронців стали 15 реактивних протитанкових гранат, 57 ручних гранат, вибухівка та тротилові шашки вагою три кг, одна тисяча набоїв до стрілецької зброї.


Другий схрон був облаштований сепаратистами у лісосмузі поблизу летовища міжнародного аеропорту в Запоріжжі. Співробітники СБУ виявили в ньому знаряддя для проведення вибухів: підривачі, детонатори, кілька протитанкових та ручних гранат, близько 2 000 набоїв до стрілецької зброї.

Наступну схованку українські силовики дослідили у лісопарку, майже в центрі Мелітополя. В ній були виявлені корпуси гранат та майже триста набоїв.


Також співробітники СБУ неподалік Київського шосе в Одеській області виявили днями вже четвертий схрон зі зброєю та боєприпасами. У ньому також знайшлися кілька протитанкових та ручних гранат, гранати до підствольного гранатомета, кілька сотень різних набоїв.

У межах кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності, - повідомили працівники СБУ.

Днями, співробітники цієї ж спецслужби виявили найбільшу в Україні криптоферму, яка крала електрику просто на території комунального підприємства у Вінниці.