СБУ починає масштабні навчання на сході, людей просять не панікувати

СБУ розгортає бронетехніку: на Донбасі стартують масштабні навчання

У Донецькій і Луганській областях починаються масштабні навчання СБУ. Головне їхнє завдання - протидія диверсійним і терористичним загрозам. Як інформує видання "Коментарі", про це в Facebook повідомляє 2 управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

У повідомленні говориться, що навчання будуть тривати близько місяця. Також заявлено використання вогнепальної зброї і бронетехніки. Українські спецслужби закликають жителів Донецької і Луганської областей увійти в становище і з розумінням поставитися до таких маневрів. Також, щоб уникнути непорозумінь силовики просять людей, які проживають в районі проведення навчань, мати постійно при собі документи для підтвердження особи, на випадок перевірки. В СБУ зазначають, що навчання пройдуть з максимальним наближенням до бойових умов, щоб краще відшліфувати тактику ведення бою.

Відзначимо, такі навчання українських спецслужб можуть бути відповіддю на військові навчання Росії, які стартували 9 серпня. Уже традиційно Москва вирішила проводити навчання фактично на кордоні з Україною, а також в включеному Криму. В Україні вже назвали ці вчення черговою демонстрацією сили не тільки Києву, але і всього західного світу, Москва знову прагне показати, що не чує заклики цивілізованого світу і готова до подальшого наколюванні обстановки.

Читайте також раніше на нашому порталі - на кримському полігоні Опук 22 квітня 2021 року стартували міжвидові навчання армії РФ. Пройшли чергові навчання, які підтвердили готовність Кремля перетворити Крим на військову базу Росії, нашпиговану всілякою зброєю.