Росіяни обстріляли житлові квартали Нью-Йорку (фото)

На щастя, ніхто не загинув

Усе ж таки це сталося! Росіяни обстріляли Нью-Йорк з забороненої зброї, причому житлові квартали міста! Щоправда, мова йде не про мегаполіс в США, а про селище на Донбасі, якому пару тижнів тому Верховна Рада України повернула його історичну назву.

Як повідомила прес-служба ООС, цілеспрямоване порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню сталося в ніч 15 липня. Протягом пів години з 21.10 до 21.40 ворог здійснив обстріл Нью-Йорка із застосуванням заборонених Мінськими угодами видів озброєння. Зокрема, на селище впали 23 снаряди ствольної артилерії 122 мм і 10 мін зі мінометів 120 калібру. Причому обстріл вівся в житлові райони селища, де продовжують жити люди. На щастя, ніхто з них не постраждав, чого не скажеш про матеріальні збитки, які завдали їм окупанти. Було пошкоджено 4 будинки на вулиці Квіткова. Пошкоджено покрівлі будинків, вікна, двері та паркани.


"Дані дії збройних формувань Російської Федерації несуть пряму загрозу життю та здоров'ю мирного населення, а також свідчать про прагнення кремлівських найманців до подальшого загострення ситуації по всій лінії розмежування" - заявили в українській стороні СЦКК.
Всі вказані порушення були зафіксовані та задокументовані українськими вояками, передані до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговим свідоцтвом злочинів окупантів на українській землі, - повідомили в ООС.

16 липня росіяни усього лише 1 раз порушили режим припинення вогню. А ось вночі та вранці 17 липня п"ять разів обстрілювали позиції української армії з мінометів та стрілецької зброї поблизу Чермалика, Водяного, Широкиного, Старогнатівки та з артилерії - біля Павлополя. В результаті обстрілів один українській вояк отримав кульове поранення. Наразі він евакуйований і перебуває у лікарні в стані середньої тяжкості.
"Коментарі" писали яким чином і за яких умов відбулося перейменування селища, яке постраждало від обстрілів цього тижня.