Агресор втратив до 90% десантників у війні проти України: які втрати в живій силі понесли окупанти

Втрати окупантів зростають щодня: що відомо

Міністерство оборони України подає втрати ворога у кількості 21300 осіб за два місяці війни. В той же час є інформація про те, що в Україні загинуло близько 90% кращих десантників війська росії. Про це розповів Христо Грозев, керівник видання Bellingcat.

Радник президента Олексій Арестович говорить, що 45 тисяч десантників, 17 тисяч морської піхоти та 12 тис. спецназу були кинуті в найгарячіші точки в Київській, Харківській областях, в Маріупольському напрямку. З них дійсно 60-70% в небоєздатному стані: чимало загинули, інші травмовані. У війні вже загинули 10 російських генералів та багато полковників.

Найбільші втрати серед російських військ - це військові з Бурятії, Кавказу, Дагестану, кадировців теж чимало. З 10 польових армій рф, три не існує фізично, дві в небоєздатному стані. Покращити ситуацію мобілізація їм не допомагає, адже серед "призваних" теж десятки тисяч вже не здатних воювати - загиблих або травмованих. До того ж мобілізація чоловіків з окупованих територій та ув'язнених з Чечні - це ще один воєнний злочин рф.

Арестович говорить, що попереджав росію про те, що її армія стане небоєздатною на 10-15 років після війни в Україні. Адже ЗСУ вже знищили 952 танки, захопили близько 250 танків, а для того, щоб їх знову зробити росії треба кілька років за умови наявності фінансування, комплектуючих із-за кордону. До прикладу, Уралвагонзавод може в рік випустити лише 60 танків, задіявши всі потужності.

Крім того, українці вже знищили вісім авіаційних полків (187 літаків) і сім вертолітних (154 гелікоптера). Агресор вже випустив по нашій території більше 1500 ракет. Щодня втрати окупантів у техніці та живій силі зростають. За підрахунками, станом на 25 квітня, росія втратила в Україні важкої техніки нових зразків щонайменше на понад 5,3 млрд доларів.

Військовий експерт Олег Жданов говорить, що в росії дійсно є проблеми з армією. Наприклад, тоді як вона вихвалялася супутниковою системою для навігації військ ГЛОНАСС, її армія пішла у наступ з картами і безпілотниками. А ГЛОНАСС так і не запрацювала. Окупанти не мають на полі бою засобів супутникового зв'язку. Тоді як Україна стала другою країною в світі з доступом до Starlink.

Як повідомляв портал, загроза українським АЕС від окупантів досі зберігається.